lauantai 24. syyskuuta 2016

3 viikkoa takana!

Eilen sitten tuli täyteen 3 viikkoa siitä, että lähin Suomesta yksin ja valmis kohtaamaan uusia seikkailuja! Kuitenkin kolmen viikon aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä ja ajattelin nyt kertoa joitain kuulumisia.

Voin sanoa suoraan ,että lähtö päivä ei ollut mikään helpoin asia. Kaikki oli lentokentällä hyvin, kunnes piti jättää perheelle heipat. Siinähän sitten piti yrittää pysyä iloisena ja näyttää siltä, että kaikki oli hyvin. Aloin sitten itkemään lentokentällä ehkä n.10 minuuttia ennen lähtöä. Yritin saada itkemisen loppumaan kaikin mahdollisin keinon ja lopulta se auttoi. Toisen kerran sitten aloin itkemään lentokoneessa ennen nousua enkä taaskaan meinannut saada itkua loppumaan sitten millään ja itkin siinä sitten pari minuuttia. Mutta loppujen lopuksi kaikki lopulta meni hyvin ja pääsin turvallisesti Alicanten lentokentälle Espanjaan!Alicanten lentokentällä mua sitten odotti sellainen yllätys, että siellä oli varmaan puolet lämpimämpää ku suomessa! Kaiken sen lisäks, että mun host perhe oli myöhässä tulemassa mua vastaan. Odottelin varmaa 5-10 minuuttia mun perhettä asemassa Rotary takki päällä, jossa tuli tosi kuuma. Lopulta sitten mun host äiti ja host sisko tuli hakee mua ison kyltin kanssa jossa luki
 "Bienvenida a España Hilla


Seuraavana päivänä vietin sitten koko päivän rannalla host äidin kanssa. Ja kun käytiin syömässä lähellä olevassa ravintolassa pääsin tapaa muutakin perhettä.


Koko loppu viikko meni sitten melkeinpä siinä, että olin joko yksin omassa huoneessa tai olin koko ajan liikkumassa host äitini kanssa. Omaksi onnekseni perheessä oli vielä tällöin host siskoni joka puhui englantia ettei ihan tarvinnut eksyä kieli solmuun :DEnsimmäisen viikon viikonloppu sitten vietettiin Madridissa muiden vaihto-oppilaiden kanssa Orientaatio leirillä. Koko viikonloppu oli aivan ihana. Viikonlopun aikana sai tutustua uusiin ihmisiin ja pääsi näkemään niitä keiden kanssa oli aikaisemmin jutellut, mutta ei koskaan nähnyt. Tietenkään ei saa unohtaa miten paljon meillä oli ohjelmaa koko ajan ja vaikka ohjelmaa oli paljon oli meillä vapaa aikaa ja kaikilla oli aivan varmasti hauskaa!! 

Mulla ei ole paljoa kuvia orientaatiosta, koska meidän puhelimet otettiin pois ja kameraa oli raskasta raahata joka paikkaan kun kokoajan piti liikkua paikasta toiseen.


Osa rotary vaihtareista erittäin edustavina. 

Lisää vaihtareita!

Tässä kuvassa olen viime vuonna vaihtarina olleen Nurian kanssa. Nuria kävi viime vuonna samaa koulua kanssani ja olemme vieläkin yhteyksissä toisiimme :)


Mutta lopulta kaikki loppuu aikanaan. Orientaatio loppui ja kaikki lähtivät kotiin.


Seuraavalla viikolla alkoi sitten koulu.
Tietenkin olin aivan innossani, koska pääsisin uuteen kouluun ja tapaisin uusia ihmisiä. Asiat eivät kuitenkaan menneet aivan toivotusti... Kaikki oppilaat puhuvat Espanjaa ja minä joka olin ollut vasta viikon espanjassa taas en osannut. Osasin ainostaa perus asiat ja osasin vastata perus kysymyksiin ja siinä kaikki. Onneksi päädyin Roteximme kanssa samalle luokalle ja hän auttoi minua ja toista rye vaihtaria jonka kanssa olin samalla luokalla. Mutta mikä vielä järkyttävämpää. Koulu on aivan erilainen espanjassa kuin suomessa + opettajat opettavat tunneilla enimmäkseen Katalaniksi tai Valenciaanoksi jolloin on vielä vaikeampaa ymmärtää mitä tunneilla tapahtuu.Mutta nyt loppujen lopuksi olen oppinut kuuntelemaan espanjaa ja olen alkanut ymmärtämään mitä ihmiset puhuvat. Enimmäkseen. Sen lisäksi, että olen saanut kavereita, vaikka espanja ei itselläni niin hyvin sujukkaan. Ja olen tietenkin nauttinut ajastani täällä todella paljon!
Monena päivänä olen hengaillut oman klubini vaihatreiden kanssa ja Roteximme. En vain sanoa muuta kuin, että olen iloinen päätyessäni Deniaan. Denia on todella kaunis pieni paikka kunta Välimeren rannalla ja parempaa paikkaa vaihto vuodelle ei olisi voinut toivoa.Pinssien määrä Orientaatio leirin jälkeen! Kiitos kaikille Orientaatiosta!
Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti