lauantai 14. tammikuuta 2017

Joulu ja uusi vuosi

Kuten jo tän postauksen nimestä pystyy huomaamaan ajattelin tulla puhuu menneestä joulusta ja uudesta vuodesta.

Ensimmäinen kerta ku jotain jouluun liittyvää tapahtui oli Rotaryen järjestämä Chirstmas dinner.
Tapahtuma itsestään oli todella hieno ja paikka jossa olimme syömässä oli todella upea. Kaiken sen lisäksi ruoka oli todella hyvää :D Ja koska kyseessä oli Joulu lounas mitä joulu olisi ilman lahjoja. Kaikki paikalla olivat saivat lahjan. Ja me vaihtarit. Meitä oli siis kolme paikalla (Suomi, Saksa ja yhdysvallat), saimme kaikki itsekkin lahjat omilta tuutoreiltamme. Sain itse omalta tuutoriltani mustan laukun hygeeniatuotteita varten. Tykkään laukusta todella paljon.Minä ja Saksalainen vaihtari Peter

No sittenhän päivä ennen Joulua olin lähtenyt koulukaverini kanssa ulos. Päätimme yhdessä mennä syömään Burger Kingiin, joka siihen aikaan oli vielä auki. No samaan aikaisesti kun kävelimme Burger Kingiin, joka oli noin kilometrin päässä, näimme ns. Keskus aukiolla suuren joukon ihmisiä ja päätimme mennä katsomaan mitä siellä tapahtui. Kaikkien lasten ympäröimänä oli Joulupukki tonttuineen ottamassa kuvia lasten kanssa. Olisin itsekkin voinut mennä, mutta jono oli sen verran pitkä etten jaksanut jäädä odottamaan ja kaverillani oli nälkä. Lopulta kaiken sen kävelyn jälkeen ja syömisen jälkeen annoimme toisillemme Joululahjat, jonka itse olin käynyt ostamassa joku aika sitten. Itse sain ystävältäni kaksi eri sävyistä huulipunaa (Tummemman ja vaaleamman) ja todella kivat shortsit kesää varten. Itse olin kaverilleni ostanut pienen laukku paketin johon kaverini rakastui heti. Leivoin myös piparkakku taikinan, jotta seuraavana päivänä pääsisin tekemään ne loppuun ja
syömään Joulun kunniaksi.


Tässä on joulukuusi, joka on tehty kierrätetyistä pulloista.


Vaihtovuoden aikaan myös pystyy oppimaan sellasen asian, että tässä kuvassa on Kaardemumma
Tässä on kuva lahjasta, jonka ostin kaverilleni.


Ja sitten lopulta koitti Joulu. Espanjassa 24.päivää kutsutaan NocheBuena:ksi, jolloin kokonnutaan perheen kesken syömään todella paljon, ja tämä myös tapahtui oman perheeni kohdalla. Pukeuduimme hienosti ja illalla 20.30 lähdimme host äitini veljen talolle Gataan syömään ja juhlimaan joulua perheen kesken. Meillä oli varmaan 5 eri ruokalajia. Noin 12 jälkeen yöllä aloimme sitten jakamaan lahjoja. Itsehän aluksi luulin etten tule saamaan yhtään lahjaa, mutta kun sain ensimmäisen lahjan käteeni olin aivan ihmeissäni ja sen lisäksi niitä tuli lisää. Loppujen lopuksi sain yhteensä 4 lahjaa joista yksi oli takki.
Ja sitten seuraavana päivänä eli 25.päivä La Navidad Menimme host isäni perheen luokse syömään ja taas oli sukua paikalla. Tällä kertaa host isäni puolelta. Ja jälleen kerran syötiin paljon kaiken sen lisäksi Joulupukki toi lisää lahjoja, varsinkin paikalla oleville nuorille lapsille. Itse tällä kertaa sain host äidiltäni huivin.

Alkupala

 Pääruoka

Jälkiruoka


Joulu maisemat

Host perheen joululahja multa


Uuden vuoden päivänä eli 31.päivä NocheVieja, Menimme päivällä Host isäni perheen talolle syömään, koska Host äidilläni oli syntymäpäivä kyseisenä päivänä ja myöhemmin illalla menimme juhlimaan uuta vuotta ja host äitini syntymäpäivää host äitini veljen talolle. Espanjassa on uuden vuoden aikaan tapana syödä 12 viinirypälettä jokaisella viimeisellä sekunnilla. Tarkoituksena on saada seuraavalle vuodelle onnea. Ja tämän jälkeen kaikille paikalla olioille annetaan poskisuudelmat ja toivotetaan hyvää uutta vuotta "Feliz año nuevo!" 
Pari päivää uuden vuoden jälkeen sain paketin suomesta Äidiltä <3 Paketista löytyi suklaata ja salmiakkia ja vähän muuta, jota voisin tarvita.


Suomessa Loppiaisen aikaan Espanjassa vietetään ns. Joulua espanjalaisille eli Kolmen kuninkaan päivää Reyes Magos. Illalla menin yhdessä Host äitini siskon ja host siskoni kanssa Calle Campukselle eli pää tielle katsomaan Reyes kulkuetta. Kulkue oli sinänsä pieni jos ajattelee mitä Madridissa tai Barceloonassa tapahtuisi, mutta omasta mielestäni se oli sopivan pieni, muttei liian pieni. 
Kolme kuningasta tulivat omalla vuorotellen vaunuillaan ja heittelivät lapsille karkkia. Seuraav.na aamuna sitten joulukuusen alta löytyi muutama lahja kuninkailta.

Después Reyes. (Kuninkaiden jälkeen)
Nämä eivät ole minun karkkeja!

Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti